tiistai 20. syyskuuta 2016

Budapest-kakku


Pohja
150 g valkuaista
130 g sokeria
20 g maizenaa
60 g hasselpähkinärouhetta
60 g hasselpähkinäjauhetta

Täyte
2,5 dl kermaa (vispi tai kuohu)
1 tl sokeria

Haluamaasi hilloa tai marmeladia täytteeksi.
Tuoreita marjoja ja syötäviä kukkia koristeluun.

Vaahdota kananmunan valkuaiset ja 1/2 sokerista. Vispaa valkuaisvaahtoon loput sokerista. Sekoita hasselpähkinäjauho, hasselpähkinärouhe ja maizena keskenään ja kääntele seos varovasti valkuaisvaahdon joukkoon. 

Pursota massa leivinpaperin päälle kolmeksi samankokoiseksi pyöreäksi kakkupohjaksi. Paista pohjia 270 asteisessa uunissa keskitasolla noin 25 min. 

Valmista täyte vaahdottamalla kerma ja sokeri. Levitä hillo tai marmeladi jäähtyneen pohjan päälle ja lisää haluamasi määrä kermavaahtoa ja marjoja. Aseta seuraava pohja tämän päälle ja tee samoin kuin edelliselle jne. Koristele ylimmäinen kerros haluamallasi tavalla marjoilla ja syötävillä kukkasilla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti