tiistai 27. syyskuuta 2016

Mansikkakermakakku


Tällä reseptillä valmistat 15 hengen perinteisen mansikkakermakakun.

Vaalea kakkupohja: 
250 g kananmunia
175 g sokeria
150 g vehnäjauhoja
25 g perunajauhoja

Täyte ja kuorrutus:
kostutukseen sokerivettä
mansikkahilloa
6-7 dl vispi- tai kuohukermaa (noin 2/3 rkl hienoa sokeria)
Noin 1 l tuoreita mansikoita

Vaahdota kananmunat (huoneenlämpöiset) ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet yhteen ja siivilöi ne vaahtoon varovasti käännellen. 

Nostele massa varovasti voideltuun kakkuvuokaan. Paista kakkupohja 170-185 asteessa noin 40-60 min.

Leikkaa jäähtynyt (mielellään edellisenä päivänä valmistettu) kakkupohja kolmeen osaan. 

Täyte:

Kostuta alin kakkupohja ja levitä sen päälle mansikkahilloa, tuoreita mansikkaviipaleita ja kermavaahtoa. Aseta keskimmäinen kakkupohja päälle ja tee samoin kuin edelliselle. Aseta ylin kakkupohja ja kostuta vielä se. Jos täytät kakkupohjan jo edeltävänä päivänä laita kakku tässä vaiheessa jääkaappiin ja koristele kakku vasta tarjoilupäivänä. 

Levitä ylimpään kakkupohjaan ohuelti mansikkahilloa ja asettele tuoreet mansikat pinnalle. Viimeistele kakku kermavaahdolla. Tuoreet mansikat eivät mielestäni kaipaa kuumahyytelöä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti