Reseptistä tulee noin 45-50 pientä leivosta tai 40 isompaa, riippuen vuokien koosta. Leivoksen pohja on murotaikinaa. Bebe-leivoksen voi tehdä haluamansa kokoisena, muotoisena ja myös kuorrutteen väriä voi tilanteen mukaan vaihdella.
Murotaikina:
195 g voita
100 g sokeria
1 kananmuna
275 g vehnäjauhoja
1 g leivinjauhetta
Täytekreemi:
225 g margariinia tai voita
450 g tomusokeria
6 tl vaniljasokeria
3 kananmunan keltuaista
Kuorrute:
5 dl tomusokeria
4-5 rkl vettä
Punaista elintarvikeväriä
Nonparelleja koristeluun
Murotaikina:
Sekoita hiukan pehmennyt voi ja kaikki muut aineet yhteen tasaiseksi taikinaksi. Pidä taikinaa hetki jääkaapissa, jotta sitä on helpompi käsitellä. Painele taikinaa voideltujen vuokien pohjalle noin 3-5 mm paksuinen kerros ja painele haarukalla muutama pisto jokaiseen pohjaan. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 min. Anna pohjien jäähtyä hetki ennen kuin kumoat ne vuoista.
Täytekreemi:
Vatkaa pehmeä rasva ja sokerit vaahdoksi. Lisää munankeltuaiset ja sekoita tasaiseksi massaksi. Täytä paistetut ja jäähtyneet murotaikinapohjat kreemillä ja laita ne sen jälkeen hetkeksi asettumaan jääkaappiin.
Kuorrute:
Sekoita tomusokeri ja vesi tasaiseksi seokseksi. Värjää kuorrute elintarvikevärillä pinkiksi. Levitä kuorrute lusikalla tasaiseksi kerrokseksi täytteen päälle ja koristele lopuksi nonparelleilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti