tiistai 29. marraskuuta 2016

Feta-tomaattipiirakka ja vuohenjuusto-aurinkokuivattu tomaattipiirakka


Pohja:
1/2 dl perunamuusijauhetta
1 dl vettä
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta 
1/2 tl suolaa
juoksevaa margariinia sen verran että taikina tulee käsiteltäväksi

Sekoita perunamuusijauhe veteen, lisää seokseen loput kuivat aineet ja nypi ne yhteen. Lisää margariinia taikinaan sen verran että taikina tulee käsiteltäväksi. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja painele taikina ohuesti pohjalle ja reunoille. 

Feta-tomaattitäyte:
3 munaa
1 dl maitoa
1 dl kermaa
400 g fetajuustoa
2-3 tomaattia
Mustapippuria
Basilikaa
Oliiveja

Vuohenjuusto-aurinkokuivattu tomaattitäyte: 

Korvaa edellisen reseptin fetajuusto 400g vuohenjuustoa ja tomaatin tilalle voit laittaa noin 1/2 purkkia aurinkokuivattuja tomaatteja. 

Vatkaa munat maito-kermaseokseen. Nypi fetajuusto piiraan täytteeksi ja laita fetajuuston päälle tomaatinviipaleita ja puolitettuja oliiveja. Lisää makusi mukaan mustapippuria ja basilikaa. Kaada lopuksi muna-maito/kermaseos piiraan päälle. Voit lopuksi siistiä piiraan reunat painelemalla ne tasakorkuisiksi. 

Paista 140-160 asteessa noin 60-70 min kunnes piiraan pinta alkaa ruskistua kauniisti. Piiras on parhaimmillaan tarjottavaksi seuraavana päivänä, johon mennessä se ehtii asettua. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti