perjantai 16. joulukuuta 2016

Korvapuustit


Reseptillä leivot noin 30 korvapuustia.

Peruspullataikinan ainekset:
5 dl maitoa
(1 muna)
2 dl sokeria
1-2 rkl kaardemummaa
1 1/2 tl suolaa
50 g tuorehiivaa tai 2 pussia (a 11 g) kuivahiivaa
13-15 dl vehnäjauhoja
200 g pehmeää tai sulatettua margariinia tai voita

Täytteeseen:
n. 100 g pehmeää voita tai margariinia
n. 1 dl sokeria
n. 3 rkl kanelia

Jos käytät tuorehiivaa kuumenna maito haaleaksi, jos taas kuivahiivaa maidon tulisi olla reilusti kädenlämpöinen. Sekoita hiiva maitoon ja lisää muna, sokeri, kaardemumma ja suola. 

Aloita jauhojen lisääminen seokseen voimakkaasti vatkaten. Kun taikina tuntuu paksulta velliltä kannattaa siirtyä alustamaan taikinaa käsin samalla jauhoja varovasti lisäten. Kova pullataikina tietää kuivia pullia. Lisää alustamisen loppuvaiheessa pehmeä tai sulatettu jäähtynyt rasva taikinaan. Peitä taikina liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. 

Maitoallergiset voivat käyttää maidon tilalla vettä tai omenamehua ja rasvana margariinia tai öljyä. Munalle allergiset voivat jättää taikinasta munan pois ja voidella pullat esim. voisulalla.

Jaa taikina kahteen osaan. Kauli palat suorakaiteen muotoisiksi levyiksi, paksuus noin 0,5 senttimetriä.  Levitä levyille rasvaa, kanelia ja sokeria. Kääri levy pitkältä sivulta alkaen tiukaksi rullaksi, jätä sauma pöytää vasten. Leikkaa rullasta vinoittain paloja, niin että toinen reuna on noin puolet kapeampi kuin toinen, 2-4 cm:n. Nosta palat pystyyn niin, että kapea puoli tulee ylöspäin. Paina peukaloilla pullan päältä taikinan pohjaan asti, jotta pulla saa korvapuustin muodon. 

Kohota pullia liinan alla noin 30 min. Voitele sen jälkeen pullat munalla ja koristele raesokerilla. Paista 225- asteisen uunin keskiosassa 10-15 min. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti