tiistai 13. joulukuuta 2016

Toscakakku


Leivoin pikkujouluyllätykseksi manteleita rakastavalle ystävälleni toscakakun. Yllätys onnistui täydellisesti ja leivinpaperiin kääritty herkkupala tuli jaettua yhdessä.

18-24 cm kokoiseen Toscakakkuun tarvitset: 

2 munaa
1 1/2 dl sokeria
75 g voita tai margariinia
1 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria
1 1/2 tl leivinjauhetta 
2 1/2 dl vehnäjauhoja

Kuorrute:
50 g voita tai margariinia
vähän vajaa 1 dl sokeria
1 rkl vehnäjauhoa
2 rkl maitoa
100 g mantelilastuja

Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi, lisää sulatettu rasva. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja siivilöi niitä vuorotellen maidon kanssa massaan. Kaada massa voideltuun vuokaan, itse käytin 18 cm kertakäyttövuokaa. Paista 175-asteisessa uunissa keskitasolla noin 25 min. 

Tee paiston aikana kuorrute: kiehauta muut kuorrute-aineet ja lisää sen jälkeen seokseen mantelilastut. Levitä kuorrutus puolikypsän kakun päälle ja paista 200-asteessa vielä noin 10 min. kunnes kuorrute saa kauniin värin. Anna kakun jäähtyä ennen kuin irrotat kakun vuoasta. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti