Marenkien valmistaminen on yksinkertaista. Muutamassa asiassa täytyy kuitenkin olla huolellinen. Seokseen ei saa päästä lainkaan kananmunan keltuaista ja kulhon, jossa vatkaat marenkivaahdon, täytyy olla puhdas. Keltuainen tai pienikin määrä rasvaa estävät vaahdottumisen.
200 g kananmunan valkuaista
375 g sokeria
Halutessasi esim. pieniä nonparelleja koristeluun ja nestemäistä elintarvikeväriä värjäykseen.
Sekoita kananmunan valkuaiset ja sokeri. Lämmitä seos vesihauteessa 40-asteiseksi ja vispaa sen jälkeen seos kovaksi vaahdoksi. Jos haluat värillisiä marenkeja voit tässä vaiheessa tiputtaa nestemäistä elintarvikeväriä seokseen.
Pursota haluamasi muotoisia marenkeja leivinpaperilla päällystetylle pellille, voit koristella marengit halutessasi esim. pienillä nonparelleilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti